istanbul organizasyon evden eve taşımacılık, gaziantep organizasyon, gaziantep evden eve taşımacılık, evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşımacılık, evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve taşıma, gaziantep asansörlü taşıma, gaziantep evden eve taşımacılık, gaziantep organizasyon, gaziantep organizasyon, gaziantep organizasyon, gaziantep organizasyon, gaziantep organizasyon, gaziantep organizasyon, gaziantep palyaço

Dersler, Son Konular İşletme İlkeleri – I (Çözümlü Sorular) – I. Ünite

İşletme İlkeleri – I (Çözümlü Sorular) – I. Ünite

41. Aşağıdakilerden hangisi kullanım sürelerine göre ürün türlerinden biridir?

A. Ekonomik ürün
B. Ekonomik olmayan ürün
C. Tüketim ürünü
D. Endüstriyel ürün
E. Dayanıklı ürün

AÇIKLAMALAR
Kullanım sürelerin göre ürünler ikiye ayrılır:
• Dayanıklı ürün
• Dayanıksız ürün
YANIT: E

42. İnsan ihtiyaçlarını karşılama özelliğine sahip, doğada herkes için yeterli miktarda ve hazır bulunmayan ürünlere ne ad verilir?

A. Ekonomik ürün
B. Ekonomik olmayan ürün
C. Tüketim ürünü
D. Endüstriyel ürün
E. Dayanıksız ürün

AÇIKLAMALAR
İnsan ihtiyaçlarını karşılama özelliğine sahip, doğada herkes için yeterli miktarda ve hazır bulunmayan ürünlere ekonomik ürün denir. Bu ürünler kıt olma özelliğine sahiptir. Bu ürünlerin elde edilebilmesi için çaba ve emek harcanmalıdır. Ekonomik ürünlerin elde edilebilmesi için tüketicilerin para ödemesi gerekir. Gıda ürünleri, televizyon, defter, mobilya ekonomik üründür. Oysa yağmur suyu ekonomik olmayan üründür.
YANIT: A

43. İnsan ihtiyaçlarını giderme özelliğine sahip, doğada herkesin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde bol miktarda bulunan ürünlere ne ad verilir?

A. Dayanıklı ürün
B. Ekonomik ürün
C. Ekonomik olmayan ürün
D. Endüstriyel ürün
E. Dayanıksız ürün

AÇIKLAMALAR
İnsan ihtiyaçlarını giderme özelliğine sahip, doğada herkesin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde bol miktarda bulunan ürünlere ekonomik olmayan ürün denir. Bu ürünler için emek ya da çaba harca-maya gerek yoktur. Hava, güneş ışığı, yağmur suyu, göldeki tuz vb.
YANIT: C

44. Bireylerin kişisel ihtiyaçlarını karşılamak üzere satın aldıkları ve tekrar üretim amacıyla kullanılmayan ürünlere ne ad verilir?

A. Ekonomik ürün
B. Ekonomik olmayan ürün
C. Tüketim ürünü
D. Endüstriyel ürün
E. Dayanıksız ürün

AÇIKLAMALAR
Bireylerin kişisel ihtiyaçlarını karşılamak üzere satın aldıkları ve tekrar üretim amacıyla kullanılmayan ürünlere tüketim ürünü denir. Tüketim ürünleri, tüketicilerin ihtiyaçlarını doğrudan doğruya karşılar. Giysiler, ev eşyaları, gıda malzemeleri vb.
YANIT: C

45. Bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere sunulacak olan ürün ve hizmetlerin üretiminde kullanılan ürünlere ne ad verilir?

A. Tüketim ürünü
B. Ekonomik ürün
C. Ekonomik olmayan ürün
D. Endüstriyel ürün
E. Dayanıksız ürün

AÇIKLAMALAR
Bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere sunulacak olan ürün ve hizmetlerin üre-timinde kullanılan ürünlere endüstriyel ürün adı verilir. Endüstriyel ürünlere aynı zamanda sermaye ürünü ya da üretim ürünü adı verilir.
Ham maddeler, makine ve araç gereçler endüstriyel ürünler içinde yer alır.
YANIT: D

46. Kısa süre ya da bir kez kullanım sonucunda faydasını yitiren ürünlere ne ad verilir?

A. İhtiyaç
B. Hizmet
C. Dayanıksız mal
D. Dayanıklı mal
E. Üretim öğeleri

AÇIKLAMALAR
Kısa süre ya da bir kez kullanım sonucunda faydasını yitiren ürünlere dayanıksız ürün adı verilir. Benzin, kahve, süt vb. dayanıksız ürünlerdir.
YANIT: C

47. İnsan ihtiyaçlarının giderilmesine yarayan ürün ve hizmetlerin elde edilmesi için yapılan her türlü faaliyete ne ad verilir?

A. Tüketim
B. Üretim
C. Üretici
D. Tüketici
E. Talep

AÇIKLAMALAR
İnsan ihtiyaçlarının giderilmesine yarayan ürün ve hizmetlerin elde edilmesi için yapılan her türlü faaliyete üretim denir.
YANIT: B

48. Aşağıdakilerden hangisi üretim faktörleri arasında yer almaz?

A. İş gücü
B. Sermaye
C. Doğal kaynaklar
D. İşletme
E. Girişimci

AÇIKLAMALAR
İhtiyaçlarımızı karşılayacak olan ürün ve hizmetlerin üretebilmesi için üretici tarafından bir araya getirilen kaynaklara üretim faktörü denir. Üretim faktörleri şunlardır:
• İş gücü
• Sermaye
• Doğal kaynaklar
• Teknoloji
YANIT: D

 Google +
Benzer Konular
Yorum Yap

Close